Extra kontroller av mobilanvändande vid färd i fordon

Under veckorna 4 och 5 genomför bevakningen extra kontroller av mobilanvändande under färd i fordon på industriområdet i Sandviken.

Från och med den 1 februari 2018 får du inte använda din mobil när du kör om du håller den i handen. Ett förbud som även gäller för industriområdet i Sandviken.

Rapporteringar, bland annat anmälda riskobservationer och incidenter i MIA, visar dock att lagen inte följs. Trafikkommitén har därför beslutat att det ska göras en extra punktinsats för kontroll av efterlevnaden.

Under veckorna 4 och 5 genomför bevakningen extra kontroller på mobilanvändning under färd ifordon på industriområdet i Sandviken. Bryts regeln kommer inkörningstillståndet att dras in under en månad och rapport skickas till chef, kontaktperson eller HR.